— Blog —

Buďte v obraze. Nechte se inspirovat. Informujte se. Rádi se s Vámi dělíme o naše zkušenosti
a zážitky. Na našem blogu popisujeme i věcně a strukturovaně, jak probíhají lezecké kurzy, kurzy lezení zajištěných cest nebo skialpové túry v Krkonoších.

Tento kurz je určen pro všechny, kteří chtějí umět zacházet s lanem a zajistit kamarády nebo své nejmenší svěřence. Po absolvování zvládnout jistit nebo i vytáhnout unaveného nebo vystrašeného parťáka. Zvládnou ho i spouštět a dokážou si i sami pomoct a provést sebezáchranu. Jak vypadá takový klasický kurz FERRATY XP?

#heskiden 2020

30.03.2020

Skialpová sezóna 2019/2020 začala tak dobře. Rozlyžovali jsme se v prašanu na svazích v Rakouském Söldenu. Vykouzlili jsme krásné linky na začátku prosince na Stubaii. Na začátku ledna týden v Davosu. A pak jsme v lednu a v únoru nevytáhli paty z Krkonoš. Skialpování v Gruzii na začátku března pak byla krásná, ale smutná tečka za letošním...

Nejvyšší rakouská hora patří do seznamu MUST CLIMB každého VHT nadšence. Během výstupu vás může doprovodit český certifikovaný horský vůdce s licencí UIAGM/IFMGA. Na vrcholu G2 (Grossglockneru) jsme stáli již mnohokrát a hned několika možnými trasami, která vám níže popíšeme a ukážeme. Každá výstupová trasa má svoje, ale žádná není rozhodně nudná!

Jedná se unikátní akci v našem nejvyšším pohoří, které je známo bohatou sněhovou nadílkou, ale i drsným podnebím. Můžete zažít 4 dny plného slunce a jiskřivého sněhu. Prodloužený víkend v prašanu nebo krustovaté peklo, vás prověří a následně zocelí! To jsou Krkonoše, které máme tak rádi.

Totes Gebirge znamená v překladu Mrtvé hory. A to znamená, že se nemusíte bát přeplněných svahů a front ve stopě. Je tu mrtvo a krásně. Jen málo se vyrovná jízdě mezi modříny a výhledům na vápencové vrcholky okolo. Garantujeme vám, že si toto místo zamilujete a budete se vracet.

Jaké lyže, lavinové vybavení a oblečení na lyže používáme? Vždy prověřené a vyzkoušené. Takové na které je spolehnutí. Lyžujeme na lyžích K2 a do hor nosíme oblečení českého výrobce DIRECT ALPINE. Lezecké cajky používáme ROCK EMPIRE.

Alphaguide zajišťuje na lezecké, via ferratové, ledovcové kurzy a na alpské výstupy zapůjčení lezeckého vybavení ZDARMA.

Díky dobré poloze je Vodní brána lehce a rychle dostupná ferrata z Prahy, Hradce nebo Mladé Boleslavi. Během ferratového kurzu se zájemci dozvědí vše potřebné pro samostatný pohyb v tomto terénu.

Vodní brána jim umožňuje vyzkoušet obtížnost B/C a od roku 2019 i těžší. A seznámit se s lanovými technikami - jištěním, dojišťováním, záchrannými technikami a sebezáchranou. Vše co potřebujete pro bezpečné vedení zajištěné cesty.

V tomto článku se dozvíte, jak probíhá jednodenní akce - Výstup a sjezd Sněžky v Krkonoších. Nechte se inspirovat a rozhodněte se, jestli do toho půjdete s námi. Čeká vás jedinečná akce.